Martti ja Aku Syrjä sen tietävät: moottoripyöräily on harrastuksista parhain

Moottoripyöräilyyn jo varhaislapsuudessaan hurahtaneet muusikot, yrittäjät, serkukset Aku ja Martti Syrjä ovat löytäneet Motologistican palvelut jo noin 10 vuotta sitten. Kotimaan lisäksi Euroopassa paljon pyöräilevien kaverusten mielestä motoristina oleminen on ihmisen paras harrastus, jopa elämäntapa.x

Mopot tulivat ensin. Maaseudulla lapsuutensa viettäneet Aku ja Martti Syrjä keksivät mopoilun jo noin 10-vuotiaina. Mopoissa kiehtoi tekniikka, mekaniikka, vauhti. Pojat kokeilivat heti kortin saatuaan mopoilua turvallisesti lähiseudun pelloilla ja metsissä, ja auton ajokortti-ikään tullessa Pappa-Tunturit vaihtuivat ensin Kawasaki 100 Piikkiin sekä eri kokoisiin Hondan malleihin. Hyvin ja turvallisesti alkanut harrastus hiipui kuitenkin aikuisuuden koittaessa velvollisuuksineen, perheen perustamisineen ja rauhoittumisineen. Tai ei oikeastaan viime mainittu niinkään, sillä nämä kaverithan perustivat juuri niihin aikoihin lähes kulttimaineeseen yltäneen Eppu Normaali -orkesterin.

– Keikat, treenit, säveltäminen, sanoittaminen, kaikenlaiset esiintymiset ja rundaamiset veivät perheen perustamiseen liittyvien asioiden lisäksi ison osan elämästä, joten moottoripyöräily jäi. Mutta sitten kun ikävuosia oli mittarissa liki viisikymmentä, alkoi moottoripyöräily taas kuumottaa ja sille alkoi järjestyä myös aikaa, Martti toteaa.

Nykyään kumpikin herroista ajaa upealla Honda Goldwing GL1800 Gold Wing Bagger -moottoripyörällä. Sillä taittuu nykyisin Suomessa lähes kaikki keikkamatkat sekä ”muuten vaan” reissaamiset eri puolilla Eurooppaa. Itse asiassa he ovat ajaneet jo kaikissa muissa Euroopan maissa paitsi Sveitsissä. Molemmat omistavat useammankin moottoripyörän, mutta tällä viimeisimmällä hankinnalla eli Honda Goldwingillä ajaminen tuntuu nautittavimmalta.

– Suomessakin löytyy ihastuttavia maalaisteitä, mutkittelevia hiekkateitä, maisemareittejä, kun vaan näkee hiukan vaivaa, Aku kertoo.

Molemmat painottavat ajamisen nautintoa sekä sitä, miten eri tavalla moottoripyörän selästä kokee maisemat tuoksuineen, tuntemuksineen ja monine elämyksineen. Moottoripyörällä myös pääsee ajamaan paikkoihin, joihin esimerkiksi autolla ei olisi mahdollista päästä.

Aku Syrjän pyörän mittariin kertyi viime vuonna noin 17 000 km, Martille noin 14 000 km. Suomen teiden huono – ja kaiken aikaa huononeva – kunto saa molemmilta moitteita.

Mitä ohjeita antaisitte nuorelle, ensimmäisen moottoripyöränsä hankkineelle tai 50-vuotiaalle, niin ikään ensimmäisen ison pyöränsä hankkineelle?

– Ensinnäkin, kyseessä on harrastuksista parhain. Onnittelut siitä! Motoristit ovat ihan oma heimonsa. Solidaarisuus, yhteisöllisyys, hyväksyntä, samanhenkisyys ja samanarvoisuus luovat ainutlaatuisen kokonaisuuden olitpa missä päin maailmaa tahansa, Martti ja Aku hehkuttavat.

– Neuvot ovat samat kummallekin ikäryhmälle: osta hyvä pyörä, panosta kunnon varusteisiin ja jos lähdet ulkomaille niin käytä Motologistican palveluja. Ja nauti ajamisesta kohteessa!


Motologistica pakkaa ja kuljettaa moottoripyöräsi Euroopaan kolmeen eri kohteeseen: Englantiin, Italiaan ja Espanjaan. Käytä lomasi pyöräilyyn, älä siirtymäajoihin. Tutustu tarkemmin: motologistica.fi.

Saatat olla kiinnostunut myös...

INCOTERMS -toimituslausekkeet, mitä ne tarkoittavat?

Toimituslausekkeiden idea on yksinkertaistaa ja lyhentää kauppasopimusten sisältöä standardimuotoisilla lausekkeilla kuljetuksen osapuolten vastuista kuljetuksen eri vaiheissa. Kun on valmiita lausekkeita, joista osapuolet voivat yhdessä valita tilanteeseen sopivimman, säästyy aikaa ja toiminta helpottuu.

Tarjouspyyntö kuljetukselle Eurooppaan

Kun sinulla on rahti, joka pitää saada Pohjolan perukoilta oliivipuiden keskelle tai päin vastoin, varminta on ottaa heti yhteyttä LAGOon. Tekemällä meille tarjouspyynnön asiat alkavat välittömästi edetä ja sinä voit keskittyä omiin töihisi rauhassa.

LAGO Logistics 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.

Website Style. Strony www